Clicky

 
Transport Online - Ruim 112.000 coronagevallen, mogelijk door inlopen achterstand

Ruim 112.000 coronagevallen, mogelijk door inlopen achterstand

Ruim 112.000 coronagevallen, mogelijk door inlopen achterstand
31-01-2022 15:49 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn maar liefst 112.278 positieve coronatests geregistreerd. Dat is met afstand het hoogste aantal ooit. Afgelopen vrijdag en zondag waren er ongeveer 75.000 nieuwe gevallen bijgekomen.

Het cijfer kan wel een vertekend beeld geven. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kampt al een paar weken met een grote achterstand, maar die is in de afgelopen dag ingelopen. Het instituut moet over de afgelopen veertien dagen 105.000 positieve tests nog registreren. Op zondag stond de teller op 131.000 nog niet geregistreerde maar wel bevestigde besmettingen. Naast de achterstand was er zaterdag nog een technische storing, waardoor er toen minder dan 40.000 gevallen werden genoteerd.

In Rotterdam zijn in de afgelopen dag 6589 positieve tests geregistreerd, in Amsterdam 5768 en in Den Haag 5687. Daarna volgen Eindhoven (3372) en Utrecht (2535). Ook in Groningen, Almere, Helmond, Zoetermeer, Haarlem, Haarlemmermeer, Westland, Amersfoort, Tilburg en Nijmegen waren er meer dan duizend nieuwe coronagevallen. Alleen op Schiermonnikoog testte niemand positief.

Sterfgevallen

In de afgelopen zeven dagen zijn 478.396 positieve tests geregistreerd, gemiddeld 68.342 per dag. Dat is het hoogste niveau ooit, maar het werkelijke aantal ligt dus nog hoger door de achterstand.

Het aantal gemelde sterfgevallen stijgt nog niet. In de afgelopen dag registreerde het RIVM dat vijf mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting zijn overleden. Het gaat om drie inwoners van Amsterdam en verder om mensen uit Vlaardingen en Weert. Dat het overlijden van deze mensen nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze de afgelopen dag zijn gestorven. Bovendien kan het werkelijke aantal doden hoger liggen. Het is namelijk niet verplicht om te melden dat een coronapatiënt is overleden.

In de afgelopen zeven dagen zijn 59 sterfgevallen gemeld. Dat is vergelijkbaar met het niveau over de afgelopen periode.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats