Clicky

 
Transport Online - Dijkbewaking in Zeeland en Delfland

Dijkbewaking in Zeeland en Delfland

Dijkbewaking in Zeeland en Delfland
31-01-2022 12:23 | Binnenland | auteur ANP

VLISSINGEN - Waterschap Scheldestromen stelt maandagmiddag dijkbewaking in in Midden- en Zuid-Zeeland. Het Hoogheemraadschap van Delfland doet hetzelfde langs de kust en de Delflandsedijk tussen Hoek van Holland en Schiedam. Waterschap Hollandse Delta houdt de dijken in de gaten op Voorne-Putten, in de buurt van het Hartelkanaal en bij de Haringvlietdam.

In Zeeland wordt een maximale waterstand van 3,70 meter boven NAP bij Vlissingen verwacht. Bij Hoek van Holland stijgt het water tot 2,80 meter boven NAP en bij Maassluis wordt 2,55 meter boven NAP verwacht. De Keersluis van Maassluis is gesloten, aldus Delfland.

Dijkbewaking is in het noorden van Zeeland volgens Scheldestromen niet nodig, omdat de stormvloedkering is gesloten. De Oosterscheldekering is gebouwd na de stormvloedramp van 1953, maandag precies 69 jaar geleden. Het zeewater bij Vlissingen bereikte toen een stand van 4,55 meter boven NAP, dus veel hoger dan nu het geval is, aldus het waterschap.

Hollandse Delta zet vrijwilligers in om extra op te letten op plaatsen waar iets kan gebeuren vanwege onder andere de windrichting, de golfslag en de verwachte waterstand. Beroepskrachten houden de Haringvlietdam in de gaten. Enkele fietspaden zijn wegens het opkomende water gesloten.

Scheldestromen sluit buitendijkse wegen bij Breskens en Westkapelle en een fietsroute bij Nieuwvliet. Toegangen naar stranden zijn gesloten. Aan het eind van de middag, als het water weer is gezakt, inspecteert het waterschap de schade.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden