Clicky

 
Transport Online - Vrachtschip Julietta D, met achttien opvarenden, maakt water na aanvaring met tanker Pechora Star nabij IJmuiden

Vrachtschip Julietta D, met achttien opvarenden, maakt water na aanvaring met tanker Pechora Star nabij IJmuiden

Vrachtschip Julietta D, met achttien opvarenden, maakt water na aanvaring met tanker Pechora Star nabij IJmuiden
31-01-2022 11:35 | Incidenten | auteur ANP | Redactie

IJMUIDEN - [update 12:20 uur] Voor de kust van IJmuiden maakt het schip Julietta D met achttien mensen aan boord water in de machinekamer na een aanvaring met een ander schip, de Pechora Star. Het stuurloze schip Julietta D is drijvende in het windmolenpark Hollandse Kust Zuid.

De Kustwacht meldt dat is begonnen met de evacuatie van de bemanning van de Julietta D.  Daarvoor worden meerdere helikopters ingezet. Ook is sleephulp onderweg. De KNRM meldt dat ze twee reddingsboten heeft laten uitvaren om hulp te bieden.

Het schip JULIETTA D is een Bulk Carrier, gebouwd in 2013 en varend onder de vlag van Malta. Het schip PECHORA STAR is een tanker, gebouwd in 2011 en eveneens varend onder de vlag van Malta.

De eerste SAR-helikopter kwam rond 12:00 uur ter plaatse en haalt de eerste bemanningsleden van boord. Totaal zijn er twee Nederlandse SAR-helikopters gealarmeerd. De Kustwacht heeft ook de Belgische Kustwacht om ondersteuning gevraagd. Die leveren ook een SAR-helikopter. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden