Clicky


 


260 vluchten op Schiphol geannuleerd door storm Corrie

260 vluchten op Schiphol geannuleerd door storm Corrie
31-01-2022 10:33 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Vanwege de storm van maandag zijn op Schiphol 260 vluchten geannuleerd. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is er minder baancapaciteit beschikbaar, waardoor er minder vliegtuigen kunnen vertrekken en landen. Ook het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport heeft last van de storm Corrie.

De harde wind heeft ook invloed op de processen bij de grondafhandeling, zegt de woordvoerder van Schiphol. Hij verwacht dat de overlast nog wel de rest van de dag aanhoudt. Volgens hem vertrekken en landen er nog wel vliegtuigen, maar zijn het er erg weinig. Reizigers die nog wel kunnen vliegen, moeten rekening houden met vertraging.

KLM annuleerde zondag uit voorzorg al tachtig retourvluchten. Op Rotterdam The Hague Airport zijn volgens een woordvoerder vooralsnog vier vluchten geannuleerd. Een toestel van Transavia dat klaar stond om rond 07.30 uur naar het Spaanse Malaga te vliegen, bleef op het laatste moment toch aan de grond omdat de bemanning het onverantwoord vond de lucht in te gaan. De passagiers zijn naar Schiphol vervoerd, aangezien daar volgens de woordvoerder meer mogelijkheden zijn te vertrekken. De kleine vliegtuigjes die op de luchthaven staan, zijn uit voorzorg naar de hangar verplaatst. De vlucht naar Gran Canaria om 11.25 uur is nog niet gecanceld.

Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport valt de overlast mee, zegt een woordvoerder. "We zitten in een iets veiligere zone omdat we meer in het binnenland zitten dan de andere luchthavens."

Het KNMI heeft in Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied code oranje en voor de rest van Nederland code geel uitgeroepen. De ANWB adviseert mensen niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. Ook rijden er op sommige trajecten minder treinen, meldt ProRail.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions