Clicky

 
Transport Online - Duitse staking dreigt bij vliegtuigproducent Airbus

Duitse staking dreigt bij vliegtuigproducent Airbus

Duitse staking dreigt bij vliegtuigproducent Airbus
31-01-2022 08:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

HAMBURG - Bij de productielocatie van vliegtuigproducent Airbus in Duitsland dreigen werknemers het werk neer te leggen. Vakbond IG Metall onderhandelt maandag voor de zevende en voorlopig laatste keer met de leiding van het bedrijf over de herstructurering van de productie van passagiersvliegtuigen in Duitsland. Blijft een resultaat uit dan lijkt een staking onvermijdelijk, zo klinkt het.

Begin december namen al eens meer dan 14.000 werknemers van Airbus deel aan acties, die soms meerdere dagen duurden. Die legden de productie in de drukke eindejaarsperiode grotendeels lam.

Airbus wil de assemblage van de rompen en draagconstructies combineren in een nieuwe dochteronderneming. Dat heeft waarschijnlijk gevolgen voor zo'n 13.000 medewerkers van de fabrieken in Hamburg, Stade, Augsburg, Bremen en Nordenham. Wat die gevolgen precies zijn, is nog onduidelijk. Over de voorwaarden van de herstructurering wordt al maanden onderhandeld door vakbond IG Metall en Airbus, tot nu toe zonder resultaat.

De bond wil onder meer voorkomen dat de productie van onderdelen van de hand wordt gedaan. IG Metall eist ook dat het werk op de huidige locaties en de werkgelegenheid in de assemblagefabrieken van Airbus tot ver in het volgende decennium wordt gegarandeerd.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden