Clicky

 
Transport Online - Ongeluk met auto's op de A2 achter langzaamrijdende vrachtwagens

Ongeluk met auto's op de A2 achter langzaamrijdende vrachtwagens

Ongeluk met auto's op de A2 achter langzaamrijdende vrachtwagens
30-01-2022 14:35 | Weer en Verkeer | auteur ANP

VALKENSWAARD - Op de snelweg A2 Maastricht richting Eindhoven is bij Valkenswaard een aanrijding gebeurd waarbij vijf auto's zijn betrokken. De ANWB laat op Twitter weten dat het ongeval is gebeurd achter een aantal langzaamrijdende vrachtwagens.

Een politiewoordvoerder zegt dat de exacte oorzaak van het ongeval nog onbekend is maar dat de aanrijdingen, waarbij volgens haar vier of vijf auto's betrokken zijn, ter hoogte van een konvooi plaatsvonden. "Het is heel kort op het konvooi gebeurd." Of er mensen gewond zijn geraakt, is nog onbekend. Het konvooi rijdt volgens de politiewoordvoerder nog steeds, richting Den Bosch. Waar de tocht exact naartoe gaat, is voor de politie nog onduidelijk. Er zouden geluiden zijn dat de deelnemers aan het konvooi niet in de regio zouden blijven. Daarbij zou ook België als bestemming zijn genoemd.

Zondagmiddag zijn op verschillende plekken in het hele land konvooien van vrachtwagens en auto's de weg opgegaan. Eerder werd op het Telegram-kanaal Convoy Nederland Nieuws opgeroepen om "een rondje te toeren in de provincie". De actie lijkt ingegeven door het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada, waar duizenden mensen protesteren tegen de coronaregels.

Volgens de ANWB is de snelweg bij Valkenswaard weer vrijgegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden