Clicky


Twee doden door storm Malik in VK

Twee doden door storm Malik in VK
30-01-2022 00:07 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

LONDEN - In het Verenigd Koninkrijk zijn door de storm Malik zeker twee mensen om het leven gekomen, onder wie een 9-jarige jongen. Hij werd zaterdag in het Midden-Engelse dorp Winnothdale getroffen door een omvallende boom. Een man die hem vergezelde raakte zwaargewond. In Aberdeen, aan de Schotse oostkust, overleed een 60-jarige vrouw aan haar verwondingen nadat een boom op haar was neergekomen.

In verschillende regio's, met name in het noorden, werden windsnelheden gemeten van bijna 140 kilometer per uur. Ruim 130.000 woningen en bedrijven kwamen tijdelijk zonder elektriciteit te zitten doordat leidingen knapten. In Schotland waarschuwt de meteorologische dienst alvast voor een nieuwe stormdepressie, Carrie genaamd, met opnieuw zeer harde wind en veel regen.

Malik heeft inmiddels Denemarken bereikt, waar volgens persbureau Ritzau 10.000 reddingswerkers klaar stonden. In Frederikssund werden twintig mensen die zijn aangewezen op dagelijkse verpleging uit voorzorg geëvacueerd. De lokale overheid houdt rekening met overstromingen. Op het eiland Sjaeland, waar ook Kopenhagen ligt, rijden er bijna geen treinen meer. De Öresund-brug, die de Deense hoofdstad met Zweden verbindt, is gesloten.