Clicky

 
Transport Online - Politie arresteert zeven mensen die Sterrebos bij Nedcar in willen

Politie arresteert zeven mensen die Sterrebos bij Nedcar in willen

Politie arresteert zeven mensen die Sterrebos bij Nedcar in willen
30-01-2022 00:03 | Binnenland | auteur ANP

BORN - De politie heeft zaterdagavond zeven mensen aangehouden die het Sterrebos naast autoproducent VDL Nedcar wilden betreden. Ze werden betrapt door patrouilleerden agenten die de hulp van collega's inriepen, meldt een politiewoordvoerder aan het ANP. "Het is niet toegestaan het gebied te betreden. Reden dat we hebben ingegrepen."

Volgens een woordvoerster van de actiegroep Red het Sterrebos was het de bedoeling dat vijf aangehouden actievoerders de bezetters in het bos zouden versterken. De twee andere aangehouden mensen waren alleen aanwezig om hen te ondersteunen. Een meisje raakte volgens de woordvoerster gewond toen ze door de politie tegen de grond werd gewerkt.

De zeven werden in hun poging het bos te betreden rond 21.40 uur ontdekt door de beveiliging van Nedcar, die vervolgens de politie alarmeerde. De politie zette de doorgaande weg tussen Susteren en Sittard ter hoogte van het bos aan beide zijden af om de arrestanten af te kunnen voeren. Vlak voor middernacht werd de weg weer vrijgegeven.

Sinds vrijdag bezetten actievoerders van Red het Sterrebos het bosgebied om te voorkomen dat zeven hectare verdwijnt om uitbreiding van de productiehallen van de autoproducent mogelijk te maken. De Raad van State oordeelde eerder dat de voorbereidingen van de kap gewoon konden doorgaan. Of de bomen ook daadwerkelijk mogen worden gekapt, is nog niet bekend. Daarover doet de hoogste bestuursrechter binnenkort uitspraak in een zaak die door een milieugroepering is aangespannen.

Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen heeft zaterdag laten weten dat de actievoerders wel voorzien mochten worden van eten en drinken. Eerder deed de actiegroep Red het Sterrebos zijn beklag dat de betogers verstoken waren van bevoorrading.

De bezetters gaan de tweede nacht in het bos in. Ze willen blijven tot de kap wordt afgeblazen.

Foto's

  • J.Roeland
    VDL
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden