Clicky

 
Transport Online - Veel meldingen van stormschade in Groningen en Friesland

Veel meldingen van stormschade in Groningen en Friesland

Veel meldingen van stormschade in Groningen en Friesland
29-01-2022 20:28 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Bij de veiligheidsregio's in Groningen en Friesland komen veel meldingen binnen over stormschade. In Groningen is de N370 afgesloten vanwege loshangende panelen bij het gebouw van de Gasunie. Het KNMI gaf zaterdagmiddag code geel af voor het noorden van Nederland vanwege zware windstoten.

In Groningen gaat het volgens een woordvoerder om "zo'n tien tot twintig meldingen", met name over omgevallen bomen en schade aan huizen. In de meeste gevallen dreigt er geen acuut gevaar, behalve bij het gebouw van de Gasunie in de stad Groningen. Een aantal panelen is van het gebouw afgewaaid en er hangen er een paar los. Dat zorgt volgens de woordvoerder voor zo'n gevaarlijke situatie dat samen met Rijkswaterstaat en de politie is besloten de N370 tussen Hoogkerk en Groningen aan beide kanten af te sluiten, net als wat andere wegen rond het gebouw.

Ook de brandweer in Twente meldt dat het "behoorlijk waait in de regio" en in Drenthe is de storm ook te merken. "Op dit moment komen zware windstoten voor in Drenthe. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden", meldt de veiligheidsregio.

De noordelijke veiligheidsregio's waarschuwen via Twitter om bij acuut gevaar 112 te bellen. Als er geen spoed is, kan de gemeente worden gebeld.

Foto's

  • J.Roeland
    J.MONSMA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden