Clicky


Partner Peter R. de Vries stapt uit anonimiteit in documentaire

Partner Peter R. de Vries stapt uit anonimiteit in documentaire
29-01-2022 19:47 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - De partner van Peter R. de Vries doet aanstaande zondag voor het eerst haar verhaal op tv. In de documentaire Vertrouwelijk! van omroep WNL stapt de tot nu toe onbekende partner van de vermoorde misdaadverslaggever uit de anonimiteit.

Vertrouwelijk! is een film van misdaadjournalist Simon Vuyk, tevens een goede vriend van De Vries. De documentaire gaat over de laatste jaren van De Vries waarin een grote rol is weggelegd voor zijn partner, een vrouw die tot nu toe anoniem is gebleven. In een fragment van de documentaire vertellen vrienden van het stel, onder wie cabaretier Dolf Jansen en advocaat Peter Schouten, over de relatie van Peter en zijn vriendin. Daarin wordt duidelijk dat de vrouw schrijfster en journalist is en in de media werkt.

Vuyk maakte eerder documentaires over Tanja Groen en Nicky Verstappen, onderwerpen waar ook De Vries tot aan zijn dood vorig jaar nauw bij betrokken was. De documentaire over het leven van De Vries is zondagavond om 21:25 uur te zien op NPO 1.