Clicky

 
Transport Online - China beschuldigt Amerika de Winterspelen te saboteren

China beschuldigt Amerika de Winterspelen te saboteren

China beschuldigt Amerika de Winterspelen te saboteren
29-01-2022 14:41 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BEIJING - Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Verenigde Staten ervan de Winterspelen in Beijing te saboteren. Amerika zou atleten zelfs betalen om kritiek te uiten op China.

China Daily, een Engelstalige krant die wordt beheerd door de afdeling publiciteit van de Chinese Communistische Partij, kwam vrijdag al met een artikel over de kwalijke rol die de Verenigde Staten vlak voor de start van de Winterspelen zou spelen. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de krant kwade bedoelingen van Amerika aan het licht gebracht. Een woordvoerder liet weten dat de pogingen van de Verenigde Staten gedoemd zijn te mislukken.

De Amerikaanse ambassade in Beijing heeft gereageerd op de beschuldigingen en ontkent alle aantijgingen. "Amerikaanse atleten hebben het recht om zich vrij uit te drukken, ook over het bevorderen van mensenrechten", aldus een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade.

Diplomatieke boycot

De Verenigde Staten kondigden in december een diplomatieke boycot van de Spelen aan omdat China de mensenrechten niet zou eerbiedigen. Australië, Groot-Brittannië en Canada volgden het Amerikaanse voorbeeld maar verbieden hun sporters net als de Verenigde Staten niet aan de Winterspelen deel te nemen.

De Winterspelen worden vrijdag geopend in Beijing.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions