Clicky


Oostenrijk versoepelt meer maatregelen voor ongevaccineerden

Oostenrijk versoepelt meer maatregelen voor ongevaccineerden
29-01-2022 14:25 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

WENEN - Oostenrijk gaat de coronamaatregelen voor ongevaccineerden verder versoepelen, meldt bondskanselier Karl Nehammer. Deze groep mag vanaf 12 februari weer naar niet-essentiële winkels. Ook zijn ze vanaf 19 februari weer welkom in de horeca en bij toeristische attracties op vertoon van een negatief testbewijs.

In Oostenrijk geldt momenteel op veel binnenlocaties het 2G-beleid, waardoor alleen gevaccineerde en van Covid-19 genezen mensen toegang kunnen krijgen. Die regel wordt over een paar weken afgeschaft. De horeca en de toerismesector gaan volgende maand over op 3G.

Nehammer zei verder dat de avondklok twee uur wordt verlaat. Die gaat vanaf 5 februari pas om middernacht in. Diezelfde dag worden de openingstijden voor winkels en horecazaken verruimd en verdubbelt het maximale aantal bezoekers bij evenementen naar vijftig.

De bondskanselier maakte eerder deze week bekend dat de lockdown voor ongevaccineerden maandag na ruim twee maanden eindigt. De versoepelingen zijn ondanks de vele besmettingen mogelijk omdat de druk op de ziekenhuizen flink is afgenomen, aldus de regering. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares ligt op het laagste niveau sinds halverwege september.

De autoriteiten verwachten dat de huidige besmettingsgolf, die wordt veroorzaakt door de zeer besmettelijke omikronvariant, begin februari piekt. Zaterdag werden bijna 35.000 nieuwe gevallen gerapporteerd. Hoewel de cijfers hoog zijn, denken de autoriteiten niet dat de zorg overbelast zal raken vanwege het mildere ziekteverloop bij een omikronbesmetting.

Bijna driekwart van de bevolking is volledig gevaccineerd tegen Covid-19. Nehammer streeft naar een hogere vaccinatiegraad met de invoering van een algemene vaccinatieplicht.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions