Clicky

 
Transport Online - OM eist werkstraf tegen Lil Kleine vanwege mishandeling

OM eist werkstraf tegen Lil Kleine vanwege mishandeling

OM eist werkstraf tegen Lil Kleine vanwege mishandeling
28-01-2022 11:28 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie eist tegen rapper Lil Kleine een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken wegens mishandeling. De 27-jarige rapper wordt ervan beschuldigd op 6 december 2019 samen met twee mannen uit Boxtel een andere man te hebben mishandeld in een nachtclub in Amsterdam.

Het slachtoffer zegt door de mannen te zijn vastgepakt, tegen het lichaam te zijn geschopt en in zijn gezicht te zijn gestompt of geslagen. Toen hij na een duw op de grond viel, werd hij nog meer geschopt. Het OM eist tegen de andere verdachten ook werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen.

Van het incident waren vrijdag camerabeelden te zien in de rechtbank van Amsterdam. Op een van de video's is onder meer te zien hoe Lil Kleine en de twee andere verdachten schoppende bewegingen maken terwijl het slachtoffer op de grond ligt. De man zegt kneuzingen en bloeduitstortingen en emotionele schade te hebben opgelopen door het incident.

Lil Kleine, die niet aanwezig was in de rechtbank, verklaarde eerder tegen de politie dat hij de man had aangesproken omdat die tegen zijn verloofde Jaimie Vaes was aangelopen. De man zou volgens de rapper "denigrerend en arrogant" hebben gereageerd. Lil Kleine zegt het slachtoffer niet te hebben aangeraakt en dat hij "niets strafbaars" heeft gedaan. "Ik ben nooit op ruzie uit als ik in de stad ben of uitga", verklaarde Jorik Scholten, zoals de rapper eigenlijk heet, bij de politie.

De rechtbank doet op vrijdag 11 februari uitspraak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions