Clicky

 
Transport Online - De STEF Groep behaalt een omzet van 3,5 miljard euro in 2021

De STEF Groep behaalt een omzet van 3,5 miljard euro in 2021

De STEF Groep behaalt een omzet van 3,5 miljard euro in 2021
28-01-2022 10:13 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie

PARIJS - STEF, specialist in temperatuurgecontroleerd transport en logistiek van levensmiddelen, heeft in 2021 een omzet geboekt van 3,5 miljard euro, een stijging van 11,5 procent (+9,4 procent bij constante perimeter), waarvan 950 miljoen euro in het vierde kwartaal alleen al, wat een stijging is van 15,2 procent (13,3 procent bij constante perimeter).

Stanislas Lemor, CEO van STEF, verklaart: "Dankzij een solide groei in het vierde kwartaal heeft de Groep over het hele jaar de grens van 3,5 miljard euro omzet bereikt. Deze prestatie werd neergezet in een nog steeds onzeker gezondheidsklimaat en weerspiegelt de goede commerciële dynamiek van onze activiteiten, evenals het reguliere externe groeibeleid dat de laatste jaren werd gevoerd. Met de overname van Langdons in het Verenigd Koninkrijk op 31 december 2021, waarmee de Groep zijn intrede doet in een achtste land, ziet de Groep 2022 met vertrouwen tegemoet, maar blijft voorzichtig ten aanzien van de veranderende omgeving."

STEF Frankrijk

Gestimuleerd door de groei van de voedselconsumptie kende het verssegment in het vierde kwartaal een sterke toename van de goederenstromen.

De omzet van de activiteiten ‘out-of-home’ en ‘vis en zeevruchten’ liet een duidelijke verbetering zien, dankzij een goede commerciële dynamiek toen restaurants hun deuren weer openden.

Na een zeer sterke ontwikkeling in 2021 keert de supermarktsector terug naar een activiteitenniveau dat vergelijkbaar is met dat van vóór de crisis. De start van een nieuwe vestiging in de Parijse regio, die volledig gewijd is aan pure players op het gebied van e-commerce in de voedingssector, geeft blijk van een veelbelovende start van de activiteit.

STEF Internationaal

Op internationaal vlak kent elk van de zes landen van de Groep een aanhoudende groei met tweecijferige omzetstijgingen. Dit weerspiegelt zowel de organische groei die het gevolg is van de commerciële dynamiek van de landen als de integratie van de overgenomen activiteiten van de Nagel-Group in Italië, België en Nederland.

De recente toetreding in het Verenigd Koninkrijk maakt het aanbod van de Groep compleet en biedt nieuwe groeiperspectieven.

Maritiem

La Méridionale heeft dit kwartaal naar verwachting gepresteerd op haar overtochten naar Corsica in het kader van de lopende concessie voor de levering van een openbare dienst. Op de lijn Marseille-Tangiers werd de maatschappij getroffen door de sluiting van de Marokkaanse grenzen, waardoor het passagiersverkeer begin december aanzienlijk afnam, ook al noteerden haar vrachtactiviteiten een gestage stijging van de bezettingsgraad.

De gecumuleerde omzet 2021 bedraagt 3.506,6 miljoen euro, een stijging van 11,5 procent ten opzichte van 2020 (9,4 procent bij constante perimeter).

Foto's

  • J.Roeland
    STEF

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden