Clicky

 
Transport Online - Coopmans en Anema na rel weer gezamenlijk op schaatsbaan Beijing

Coopmans en Anema na rel weer gezamenlijk op schaatsbaan Beijing

Coopmans en Anema na rel weer gezamenlijk op schaatsbaan Beijing
28-01-2022 10:12 | Sport | auteur ANP

BEIJING - Jan Coopmans en Jillert Anema lijken hun ruzie op de Olympische Spelen in Beijing te hebben bijgelegd. De schaatsbondscoach en trainer van Team Zaanlander verschenen vrijdag gezamenlijk op de baan in de National Speed Skating Oval in Beijing en spraken op het middenterrein enige tijd met elkaar. De Nederlandse schaatsers werkten in de middag hun eerste training af op de olympische baan.

Kort voor vertrek naar de Spelen verscheen de nieuwste aflevering van een videoserie over Team Zaanlander online. Daarin werd door coaches en schaatsers van dat team slecht en lacherig gesproken over Coopmans en ook over Ireen Wüst. Coopmans reageerde boos en wilde zo snel mogelijk om de tafel met Anema om een en ander uit te spreken. Dat gebeurde donderdagavond in het olympisch dorp.

Sportkoepel NOC*NSF stuurde een verklaring uit, waarin Anema en zijn assistent Arjan Samplonius hun excuses aanboden. Maurits Hendriks, vertrekkend technisch directeur van NOC*NSF, en technisch directeur Remy de Wit van schaatsbond KNSB namen ook deel aan de gesprekken. "Het was ons duidelijk geworden dat de uitspraken in een documentaire van een van de schaatsploegen tot onvrede binnen bijna de gehele schaatsploeg hadden geleid. Dat is natuurlijk niet hoe je hier wil beginnen", zei Hendriks.

Hendriks is tevens waarnemend chef de mission van TeamNL. Carl Verheijen arriveert namelijk komende weekeinde pas in China. Hij testte twee weken geleden positief op het coronavirus.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden