Clicky

 
Transport Online - Deense politie op zoek naar vrachtwagenchauffeur nadat verloren metalen palen auto raken [+foto's]

Deense politie op zoek naar vrachtwagenchauffeur nadat verloren metalen palen auto raken

Deense politie op zoek naar vrachtwagenchauffeur nadat verloren metalen palen auto raken [+foto's]
27-01-2022 11:44 | Buitenland | auteur Redactie

FUNEN - De Deense politie is op zoek naar de chauffeur van een vrachtwagen die zondagmiddag meerdere metalen staven/palen uit zijn trailer of aanhanger is verloren toen hij rond 17:20 uur over de Funense E20 reed. De staven raakten een achter hem rijdende auto en het is puur geluk dat het ongeval niet al te ernstig afliep, meldt de Deense politie.

De vrachtwagen reed in oostelijke richting en zou de palen hebben verloren op de snelweg nabij de afrit Blommenslyst. De palen vlogen met hoge snelheid van de oplegger af en raakten een achteropkomende weggebruiker die in dezelfde richting reed als de vrachtwagen. Gelukkig raakten de staven eerst de bumper van de auto voordat ze de voorruit aan de rechterkant raakten, waar een hoogzwangere vrouw zat, die als passagier in de auto zat.

In totaal heeft de vrachtwagen vijf palen verloren, die in beslag zijn genomen door de politie.

Søren Munk Frederikesen, politiewoordvoerder zegt: "Dit had mogelijk vreselijk mis kunnen gaan, en we zouden natuurlijk graag de chauffeur van de vrachtwagen die deze staven is kwijtgeraakt, te pakken krijgen, zodat we met de persoon kunnen praten. Het lijkt erop dat zijn goederen niet goed genoeg zijn gezekerd en daar ben jij als chauffeur dan ook verantwoordelijk voor."

De vrouw en de bestuurder van de betrokken auto zijn beiden ongedeerd gebleven, maar uiteraard enorm getroffen door het incident.

De politie van Funen doet onderzoek naar de zaak en probeert afbeeldingen te vinden die de vrachtwagen in kwestie kunnen identificeren. "Maar we geven er eigenlijk de voorkeur aan dat de persoon in kwestie ons zelf aanspreekt, of dat het bedrijf die weet wie het is contact met ons opneemt", zegt Søren Munk Frederiksen en vervolgt, "het kan zijn dat de chauffeur later op de avond of de volgende ochtend heeft ontdekt dat hij vijf van deze palen mistte, en dan raad ik je ten zeerste aan om ons te bellen op 114."

De politie van Funen is ook erg geïnteresseerd in het horen van eventuele getuigen die het ongeval hebben gezien en mogelijk kunnen helpen bij het identificeren van de vrachtwagen en licht werpen op de gang van zaken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden