Clicky

 
Transport Online - Rutte: alleen verder versoepelen als de regels nageleefd worden

Rutte: alleen verder versoepelen als de regels nageleefd worden

Rutte: alleen verder versoepelen als de regels nageleefd worden
26-01-2022 19:25 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Of in de komende weken extra versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk zijn, hangt af van "drie essentiële factoren". Het kabinet wacht op meer duidelijkheid over de risico's van een besmetting met de omikronvariant van het coronavirus, de druk op de ziekenhuizen en de mate waarin mensen zich houden aan de regels en protocollen zoals die tot nu toe zijn opgesteld. Dat zei premier Mark Rutte tijdens het coronadebat.

Voorafgaand aan de versoepelingen die woensdag zijn ingegaan, hebben de sectoren waar het over gaat toegezegd dat regels die van kracht blijven goed nageleefd worden, zei Rutte. De ministers Conny Helder (Sport), Micky Adriaansens (Economische Zaken) en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur) hebben daar gesprekken over gevoerd. Op dit vlak neemt het kabinet volgens Rutte "een risico", omdat die naleving "het allerbelangrijkste" is voor versoepelingen. "Heel bepalend zal zijn of dit ook echt gebeurt."

Over twee of drie weken hoopt Rutte dat er meer bekend is over het risico dat een omikronbesmetting leidt tot ziekenhuisopname, en daarmee toename van druk op de zorg. "Je weet dan ook of het is gelukt om inderdaad in de horeca te zitten. Anderhalve meter. Ja sorry, ongezellig maar het mot even, want anders kunnen we niet open." Hetzelfde geldt voor de mondkapjesplicht op verschillende plaatsen, aldus de premier. Hij zegt erop te vertrouwen dat Nederlanders zich aan de regels houden, zoals dat ook in landen als Frankrijk en Oostenrijk gebeurt. "Dat zou hier ook kunnen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions