Clicky

 
Transport Online - Denemarken wil af van beperkingen, ondanks toename coronagevallen

Denemarken wil af van beperkingen, ondanks toename coronagevallen

Denemarken wil af van beperkingen, ondanks toename coronagevallen
26-01-2022 12:14 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KOPENHAGEN - De Deense regering heeft bevestigd dat het volgende week alle binnenlandse coronamaatregelen wil opheffen, ondanks de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen. Minister van Volksgezondheid Magnus Heunicke laat het parlement schriftelijk weten dat daarmee de aanbevelingen van experts worden gevolgd.

Denemarken had het coronabeleid zo'n twee weken geleden al versoepeld. Toen konden bijvoorbeeld bioscopen en musea de deuren weer openen. Andere regels bleven wel van kracht. Zo hebben horecazaken nog steeds te maken met aangepaste openingstijden.

Het parlement moet de verdere versoepeling van maatregelen nog wel goedkeuren. Daarna kunnen nachtclubs weer open en hoeven Denen geen mondkapjes meer te dragen in het openbaar vervoer. Winkels hoeven dan ook het aantal klanten niet meer te beperken. Er blijven nog wel regels gelden voor internationale reizigers.

Stijging coronagevallen

De geplande versoepeling valt samen met een snelle stijging van het aantal coronagevallen. Denemarken registreerde dinsdag 46.590 nieuwe besmettingen. Dat aantal ligt net onder de piek van afgelopen vrijdag, toen 47.831 coronagevallen waren vastgesteld.

Deense experts zien dat niet als een belemmering om versoepeling uit te stellen. Medische adviseurs van de overheid wezen deze maand op een verandering in het verband tussen besmettingen en ziekenhuisopnames. Terwijl het aantal coronagevallen snel bleef stijgen, daalde het aantal coronapatiënten op de intensive care van 82 op 6 januari naar 44 op dinsdag.

Ook andere Europese landen versoepelen hun coronabeleid. Dat gebeurt onder meer in Nederland. Premier Mark Rutte zei dinsdag met aangekondigde versoepelingen "bewust de grenzen van het mogelijke" op te zoeken. Dit doet het kabinet omdat "achter alle begrijpelijke noodkreten en acties zulke grote problemen en spanningen zitten".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions