Clicky

 
Transport Online - NVWA en politie nemen meerdere dieren in bewaring tijdens actie in Noord-Holland

NVWA en politie nemen meerdere dieren in bewaring tijdens actie in Noord-Holland

NVWA en politie nemen meerdere dieren in bewaring tijdens actie in Noord-Holland
26-01-2022 12:15 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft samen met de politie in Noord-Holland vijf paarden, vier alpaca’s en twee hangbuikzwijnen in bewaring genomen. De dieren zijn dinsdag in slechte omstandigheden aangetroffen tijdens een herinspectie. Tegen de eigenaren is procesverbaal opgemaakt.

Op het terrein werd geconstateerd dat de leefomstandigheden van de dieren ernstig te wensen overliet. Veel dieren stonden tot aan de knieën in de uitwerpselen of de modder. Ook was er geen tot weinig voer beschikbaar.

Dierenwelzijn in geding

Inspecteurs van de NVWA troffen achter een loods twee hangbuikzwijntjes aan die niet waren geregistreerd en geen hygiënisch onderkomen hadden. De drie aanwezige paarden en twee shetlandpony’s bleken verwaarloosd, ze hadden onvoldoende voedsel en geen beschut onderdak. Ook de alpaca’s zagen er onvoldoende verzorgd uit.

De dieren zijn meegenomen door de NVWA, zijn door een dierenarts gecontroleerd en worden opgevangen. De gezamenlijke actie werd uitgevoerd naar aanleiding van eerdere controles op dezelfde locatie, waarbij misstanden werden aangetroffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden