Clicky

 
Transport Online - Griekse overheid onder vuur wegens problemen na zware sneeuwval

Griekse overheid onder vuur wegens problemen na zware sneeuwval

Griekse overheid onder vuur wegens problemen na zware sneeuwval
26-01-2022 12:11 | Buitenland | auteur ANP/AFP

ATHENE - De Griekse overheid ligt onder vuur vanwege de problemen die zijn ontstaan door zware sneeuwval. Hulpdiensten moesten deze week duizenden mensen evacueren omdat zij in hun auto waren gestrand op een ondergesneeuwde snelweg bij Athene. In de media wordt gesproken over een "fiasco".

Op de weg zijn hulpdiensten nog bezig met het weghalen van honderden verlaten voertuigen. Veel mensen verlieten de weg te voet en lieten hun auto achter. De regering en het private bedrijf dat de snelweg onderhoudt hebben hun excuses aangeboden voor de grote opstopping. Sommige automobilisten hadden de nacht van maandag op dinsdag in hun auto doorgebracht. Militairen deelden voedsel, water en dekens uit op de weg.

De exploitant van de snelweg geeft de schuld aan "autoproblemen en gebrek aan ervaring bij bestuurders". De topman van de organisatie is opgestapt. Gedupeerde automobilisten krijgen 2000 euro compensatie. Treinpassagiers die vast kwamen te zitten op een station ten noorden van Athene kunnen aanspraak maken op 1000 euro vergoeding.

Meerdere wijken van de Griekse hoofdstad kwamen zonder stroom te zitten. Herstelwerkzaamheden zijn daar nog niet afgerond, vanwege slechte bereikbaarheid door de sneeuw. In de stad Thessaloniki overleed een dakloze man aan de gevolgen van de kou.

Griekenland riep dinsdag en woensdag uit tot nationale vrije dagen. Overheidsgebouwen en de meeste bedrijven zijn daardoor dicht. Supermarkten, apotheken en benzinestations zijn wel open.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden