Clicky

 
Transport Online - Daklozen vluchten na ongeval met gestolen vrachtwagen [+foto]

Daklozen vluchten na ongeval met gestolen vrachtwagen

Daklozen vluchten na ongeval met gestolen vrachtwagen [+foto]
26-01-2022 10:08 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

OBERHAUSEN - De Duitse politie kreeg dinsdagochtend een melding van een vrachtwagen die een ongevalsplek zou hebben verlaten na een ongeval in Oberhausen. De 51-jarige chauffeur van een veegwagen had de politie gebeld nadat hij aangereden was door een vrachtwagen.

Omstreeks half negen reed hij met zijn veegwagen over de Thüringer Strasse richting Duisburg toen een witte MAN-vrachtwagen hem met hoge snelheid aanreed nabij de Geroldstrae. Een getuige vertelde later aan de politieagenten dat de vrachtwagen met een "veel te hoge snelheid" naar de veegmachine had gereden en toen plotseling een "noodstop" maakte. Ondanks het remmen botste de vrachtwagen tegen de veegmachine en reed daarna meteen met hoge snelheid weg in de richting van Duisburg. Aan de achterkant van de vrachtwagen was geen kentekenplaat bevestigd.

De politie is een zoektoch gestart naar de vluchtende vrachtwagen. Enige tijd later meldde een beller via het alarmnummer dat hij zojuist in het centrum. Korte tijd later kon de vrachtwagen staande worden gehouden.

De chauffeur, een 21-jarige man zonder vast adres, werd samen met zijn twee passagiers (22 en 19 jaar), die eveneens dakloos waren, aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

De 19-jarige passagier had tevergeefs geprobeerd nog te vluchten, maar werd na enkele meters tegengehouden door de politie. Bij de verdachten is als bewijs bloed afgenomen omdat zij onder invloed waren van drugs en/of alcohol. De verdachten hebben enkele uren in politiehechtenis doorgebracht om andere misdrijven te onderzoeken die mogelijk zijn gepleegd in verband met de rit door Oberhausen en Duisburg.

Zij worden er onder meer van verdacht de vrachtwagen zondag (23 januari) in Duisburg te hebben gestolen. Ook vonden de agenten kentekenplaten in de vrachtwagen, die ook in Duisburg waren gestolen. Daarnaast beschikte de 21-jarige chauffeur niet over een geldig rijbewijs.

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden