Clicky

 
Transport Online - Wat betekenen de versoepelingen voor transportsector?

Wat betekenen de versoepelingen voor transportsector?

Wat betekenen de versoepelingen voor transportsector?
26-01-2022 09:19 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - Tijdens de persconferentie van dinsdagavond hebben premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Onder meer de horeca-, cultuur- en evenementensector gaan onder voorwaarden weer open. De versoepelingen zullen op 26 januari 2022 ingaan en gelden in principe voor zes weken. Over drie weken vindt een nieuw weegmoment plaats. Door de versoepelingen roept het kabinet op om extra te letten op het naleven van de basismaatregelen: afstand houden, handen wassen, ventileren en testen bij klachten.  

Wat betekenen de versoepelingen voor de transportsector? 

Voorzieningen onderweg

Wegrestaurants, ook aan het onderliggend wegennet, mogen hun deuren weer openen. Aan het onderliggend wegennet gelden de voorwaarden die ook in de overige horeca gelden: anderhalve meter afstand, placering, mondkapjesplicht, een sluitingstijd van 22.00 uur en de verplichting tot het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs (CTB).

Voor wegrestaurants aan het hoofdwegennet zijn een aantal afwijkende maatregelen van toepassing. Deze mogen tijdens hun reguliere tijden open zijn, maar na 22.00 uur alleen voor beroepschauffeurs. Er hoeft in deze wegrestaurants door beroepschauffeurs ook geen CTB getoond te worden. In alle restaurants blijft afhaal na 22.00 uur mogelijk. 

Tankstations en shops mogen na 22:00 uur open blijven. Ook voor de horeca in tankstations geldt dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen hoofdwegennet als onderliggend wegennet. Aan het onderliggend wegennet geldt net als in de overige horeca een sluitingstijd van 22.00 uur en moet een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) worden getoond als gasten hun consumptie zittend in het horecadeel nuttigen. Voor horeca in tankstations aan het hoofdwegennet geldt dat deze na 22:00 uur voor iedereen open mag blijven. Er geldt wel een CTB-plicht, maar niet voor beroepschauffeurs.  

Quarantaineregels

Door de versoepelingen verwacht het kabinet een stijgend aantal coronabesmettingen. Met de huidige quarantainemaatregelen zouden hierdoor veel mensen niet naar hun werk kunnen en belangrijke werkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd. Het kabinet versoepelt de quarantaineregels daarom verder. Werknemers met een cruciale functie die in contact zijn geweest met iemand die positief getest is op het coronavirus, hoeven niet meer in quarantaine, mits zij geen klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus. Er moet wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn te vinden op deze pagina. 

Onderwijs 

Voor leerlingen die naar de kinderopvang, het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs gaan andere quarantaineregels gelden. Alleen leerlingen die besmet zijn of klachten hebben moeten thuisblijven. 

Opleidingen en examens

Rijlessen en -examens mogen doorgaan tijdens de reguliere openingstijden. Theorielessen en -examens mogen doorgaan, met inachtneming van alle maatregelen: 1,5 meter afstand, placering, mondkapjesplicht en hygiënemaatregelen op locatie. 

TLN is in goed contact met het ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en VNO-NCW over de maatregelen die nog gelden. Mochten er wijzigingen zijn ten opzichte van dit bericht, dan plaatsen zij dit in hun liveblog

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden