Clicky


Vorig jaar meer bedrijfswagens verkocht in EU dan in 2020

Vorig jaar meer bedrijfswagens verkocht in EU dan in 2020
26-01-2022 08:36 | Nieuw Materieel | auteur ANP

BRUSSEL - Het aantal bedrijfswagens dat vorig jaar in de Europese Unie werd verkocht lag bijna een tiende hoger dan in het eerste coronajaar. Dat meldt de Europese branchevereniging ACEA, waarbij alle categorieën het beter deden dan in 2020. In totaal werden er een kleine 1,9 miljoen nieuwe bedrijfsvoertuigen op kenteken gezet. Dat is nog altijd ruim minder dan de 2,1 miljoen uit 2019, dus nog voor de coronacrisis.

De verkoop van zware vrachtwagens nam verhoudingsgewijs het sterkst toe en steeg met ruim een vijfde. Ook de verkopen van middelzware voertuigen, waarvan er haast 17 procent meer werden verkocht dan in 2020, gingen hard omhoog. De verkoop van bussen nam maar met een kleine 3 procent toe. De verkoop van bestelbusjes, die het leeuwendeel van alle bedrijfswagens uitmaken, steeg met 8,5 procent.

De grote Europese markten zagen allemaal groei, met uitzondering van Spanje. In Italië was de toename het sterkst, gevolgd door Frankrijk. In Duitsland, waar de gevolgen van de coronacrisis in 2020 relatief meevielen, was er vorig jaar een toename van de verkopen met 0,6 procent. De toename in Nederland bedroeg 12,5 procent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions