Clicky

 
Transport Online - Kuipers: hoog aantal besmettingen is ons grootste probleem

Kuipers: hoog aantal besmettingen is ons grootste probleem

Kuipers: hoog aantal besmettingen is ons grootste probleem
25-01-2022 19:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het hoge aantal besmettingen op dit moment maakt dat het "belangrijker dan ooit tevoren" is om je aan de basisregels tegen het coronavirus te houden. Dat zegt zorgminister Ernst Kuipers tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen.

Anderhalve meter, handen wassen, ventileren en thuisblijven en testen bij klachten, "we kunnen ze inmiddels wel dromen", zegt Kuipers over de bekende basisregels. "Ze werken nog steeds het beste om niet besmet te raken en te voorkomen dat we anderen niet besmetten."

Verder benadrukt Kuipers opnieuw het belang van vaccins in de strijd tegen het virus. Meer dan de helft van de volwassenen heeft na volledige vaccinatie ook een boosterprik gehaald. "In de ziekenhuizen is het beeld totaal anders", zegt de minister. Daar zijn deze mensen "sterk in de minderheid".

In de leeftijdsgroep boven de 60 jaar, die het meest kwetsbaar is voor het coronavirus, hebben negen op de tien mensen die ervoor in aanmerking komen een boosterprik gehaald. Zij zijn daarmee "zo optimaal mogelijk beschermd tegen ernstige ziekte", zegt Kuipers. Degenen die desondanks in het ziekenhuis belanden, zijn "bij uitstek mensen met ernstig onderliggend lijden".

In de groep van 18 tot 45 jaar valt nog wel veel te winnen. Daar is minder dan de helft komen opdagen voor een boosterprik. Bij elkaar hebben 2,9 miljoen mensen die voor zo'n extra prik in aanmerking komen, die nog niet gehaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden