Clicky

 
Transport Online - Lareb: 46 meldingen van overlijden na boosterprik

Lareb: 46 meldingen van overlijden na boosterprik

Lareb: 46 meldingen van overlijden na boosterprik
25-01-2022 16:50 | Coronavirus | auteur ANP

DEN BOSCH - Bijwerkingencentrum Lareb heeft tot nu toe 46 meldingen van overlijden ontvangen na een boosterprik. De organisatie benadrukt wel dat overlijden ná vaccinatie niet betekent dat een bijwerking van het vaccin de oorzaak is van het overlijden. Vaak spelen spelen onderliggende gezondheidsproblemen een rol.

In totaal zijn er sinds het begin van de vaccinatiecampagne 647 meldingen binnengekomen over mensen die zijn overleden na inenting tegen het coronavirus. Dat zijn er 27 meer dan bij de vorige rapportage, twee weken geleden. Vergeleken met de tweewekelijkse periode daarvoor gaat het om een toename van 52 overlijdens.

Van de overledenen waren er 305 mensen ouder dan 80 jaar en 266 tussen de 61 en 80 jaar. Verder waren er 55 tussen de 41 en 60 jaar en 16 personen tussen de 20 en 40 jaar. Van 5 mensen is de precieze leeftijd nog niet bekend.

Verreweg de meeste meldingen (467) gingen over het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dit is ook het meest gebruikte coronavaccin. Volgens Lareb overleden de meeste mensen aan uiteenlopende aandoeningen zoals diverse hartproblemen, hersenbloedingen en herseninfarcten en longproblemen. Van een deel van de mensen is de doodsoorzaak onbekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden