Clicky

 
Transport Online - Kabinet formeel akkoord met versoepelingen coronaregels

Kabinet formeel akkoord met versoepelingen coronaregels

Kabinet formeel akkoord met versoepelingen coronaregels
25-01-2022 15:15 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het coronaoverleg op het ministerie van Algemene Zaken van Mark Rutte heeft dinsdag niet geleid tot grote wijzigingen in de voorgenomen versoepelingen. Het kabinet heeft ermee ingestemd dat de horeca, cultuur en evenementen beperkt en onder voorwaarden mogen heropenen tot 22.00 uur, bevestigen bronnen. De details worden dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Alle sluitingstijden, dus ook voor supermarkten en andere winkels, komen op één lijn.

De versoepelingen gaan verder dan het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd. In het advies waarop het kabinet zijn besluiten mede baseert stond dat het beter zou zijn om "voor nu de avondsluiting niet later te laten ingaan dan 20.00 uur". Daar wijkt het kabinet dus van af, al gaat het niet zo ver als de 23.00 uur waar vanuit de cultuursector voor wordt gepleit.

Even was er sprake van dat bijvoorbeeld in de cultuursector maar publiek toegelaten zou mogen worden tot 20.00 uur. Bezoekers zouden dan wel tot 22.00 uur binnen mogen blijven. Daar is vanwege de handhaafbaarheid van de maatregelen van afgezien, zo melden ingewijden. De burgemeesters van het Veiligheidsberaad, waarin de voorzitters van de veiligheidsregio's verenigd zijn, hebben maandagavond volgens voorzitter Hubert Bruls ook op eenduidige openings- en sluitingstijden aangedrongen.

Voor zover gelegenheden weer open mogen, gelden wel maatregelen. Zo mogen evenementen binnen maximaal 1250 mensen toelaten mits zij een vaste zitplaats hebben, en buiten op hooguit een derde van de normale capaciteit. Bij evenementen, in de horeca en op zogenoemde doorstroomlocaties zoals dierentuinen moeten mensen wel een coronatoegangsbewijs laten zien. Ze moeten dus kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus (en vanaf februari eventueel zijn geboosterd), recent hersteld, of negatief getest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden