Clicky

 
Transport Online - Ook Britse politie gaat 'partygate' onderzoeken

Ook Britse politie gaat 'partygate' onderzoeken

Ook Britse politie gaat 'partygate' onderzoeken
25-01-2022 12:02 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse politie gaat toch een onderzoek instellen naar vermeende feesten met overheidspersoneel tijdens coronalockdowns. Er wordt gekeken of de coronaregels zijn overtreden, zei politiechef Cressida Dick volgens Britse media.

De onrust over vermeende feesten wordt 'partygate' genoemd en heeft de positie van premier Boris Johnson aan het wankelen gebracht. De politie had zich eerder nog afwachtend opgesteld en dat leidde tot kritiek. Dick zei dinsdag dat er doorgaans geen onderzoek meer komt als overtredingen van coronaregels pas na lange tijd worden gemeld. "Dat hebben we publiekelijk ook vaak gezegd."

De politiechef verdedigde zich door uit te leggen dat de politie beperkte middelen heeft. Geweldsmisdrijven en terrorisme moeten volgens Dick ook worden aangepakt. Toch komt er alsnog een onderzoek naar "een aantal gebeurtenissen" van de afgelopen twee jaar in Downing Street en Whitehall, straten die deel uitmaken van het regeringscentrum van het land.

Ander onderzoek

Er liep al een ander onderzoek naar de vermeende feesten en sociale bijeenkomsten waarop regels overtreden zouden zijn. Dat wordt in opdracht van de regering uitgevoerd door topambtenaar Sue Gray, die naar verwachting deze week met aanbevelingen komt. Haar onderzoek gaat volgens de regering gewoon door.

Binnen de Conservatieve Partij van Johnson wordt gevreesd dat de verontwaardiging over 'partygate' de premier de kop kan kosten. Er komen steeds weer nieuwe berichten over feesten naar buiten. Zo berichtte nieuwszender ITV maandag over een festiviteiten rond een verjaardag van Johnson, die tijdens een lockdown in 2020 taart zou hebben gekregen en is toegezongen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden