Clicky

 
Transport Online - Lufthansa en MSC willen Italiaanse vliegmaatschappij ITA overnemen

Lufthansa en MSC willen Italiaanse vliegmaatschappij ITA overnemen

Lufthansa en MSC willen Italiaanse vliegmaatschappij ITA overnemen
24-01-2022 23:42 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/AFP

ROME - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa en een van ‘s werelds grootste containerrederijen Mediterranean Shipping Company (MSC) willen samen de Italiaanse vliegmaatschappij ITA Airways overnemen. De luchtvaartmaatschappij is nu nog in handen van de Italiaanse overheid en is de opvolger van het failliete Alitalia. ITA vliegt sinds oktober.

De luchtvaartmaatschappij heeft maandag naar buiten gebracht dat Lufthansa en het Zwitsers-Italiaanse MSC samen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een meerderheid van de aandelen. De Italiaanse overheid behoudt dan een minderheidsbelang in ITA.

Ook hebben zij volgens ITA gevraagd om gedurende drie maanden exclusief te mogen onderhandelen. ITA zegt "tevreden" te zijn dat het werk van de afgelopen maanden om het bedrijf te verbeteren zijn vruchten begint af te werpen. ITA-voorzitter Alfredo Altavilla had eerder al gezegd graag onderdeel te willen worden van Lufthansa.

De nieuwe maatschappij heeft ongeveer een kwart van het personeel en een aantal van de vliegtuigen van Alitalia overgenomen. Daarbij is flink gesneden in het aantal routes.

Lufthansa probeerde eerder met Alitalia te gaan samenwerken, maar die poging mislukte begin 2020. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij is daarna ten onder gegaan na jarenlang verliezen te hebben geleden.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden