Clicky

 Zeker vier gewonden door schietpartij in Duitse collegezaal

Zeker vier gewonden door schietpartij in Duitse collegezaal
24-01-2022 14:44 | Buitenland | auteur ANP

HEIDELBERG - [update 16:20 uur] Vier mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij op een universiteit in het Duitse Heidelberg, meldt de politie. Persbureau dpa meldt op basis van veiligheidsbronnen dat een van de slachtoffers is overleden, maar die informatie is nog niet door de autoriteiten bevestigd.

De krant Bild bericht dat de dader begon te schieten in een collegezaal. Daarna zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd met zijn vuurwapen. De politie heeft veel manschappen ingezet en ook speciale eenheden gemobiliseerd. De omgeving is afgezet. De universiteit heeft studenten volgens Duitse media per mail opgeroepen om weg te blijven.

De schutter was volgens ingewijden zelf een student, bericht dpa. Hij had voor zover bekend geen politieke of religieuze motieven. Het is nog onduidelijk wat zijn beweegredenen dan wel zijn geweest. De man had volgens de bronnen de beschikking over meerdere vuurwapens.

Geen gevaar meer

De politie zegt geen reden te hebben om aan te nemen dat sprake was van meerdere daders. Er is geen gevaar meer. Uit voorzorg wordt de omgeving afgezocht van de collegezaal in de ongeveer 160.000 inwoners tellende universiteitsstad, die in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg ligt.

Duitsland is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door aanslagen. Die waren doorgaans het werk van jihadisten of rechts-extremisten. Zo vielen in 2016 nog twaalf doden toen een moslimextremist inreed op een kerstmarkt in Berlijn. Hij gebruikte een vrachtwagen.

Schietpartijen op scholen of andere onderwijsinstellingen zijn in Duitsland een zeldzaamheid, maar ze komen wel voor. Zo opende een oud-scholier in 2009 het vuur in een school in Winnenden, een andere plaats in Baden-Württemberg. Meerdere scholieren en docenten kwamen daarbij om het leven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats