Clicky

 
Transport Online - Ebusco breidt klantenbasis in Duitsland uit

Ebusco breidt klantenbasis in Duitsland uit

Ebusco breidt klantenbasis in Duitsland uit
24-01-2022 11:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DEURNE - Ebusco heeft een order ontvangen van Südwestdeutsche Landesverkehrs-GmbH (SWEG) voor 10 Ebusco 2.2 bussen en 10 Ebusco laders.  Met SWEG als nieuwe klant breidt Ebusco wederom haar Duitse klantenbasis uit. De bussen zullen gaan rijden in de regio Baden-Württemberg.

Südwestdeutsche Landesverkehrs-AG (SWEG) is een openbaar vervoerbedrijf in Zuidwest Duitsland. Samen met haar dochterondernemingen beheert zij een vloot van 470 bussen. SWEG koos er in deze aanbesteding bewust voor om de Low Floor elektrische bussen en de bijbehorende infrastructuur in de vorm van depotladers samen in een aanbesteding onder te brengen. De combinatie van een concurrerende prijs, lange garantie en lage onderhoudskosten waren belangrijke redenen om voor Ebusco te kiezen. De order omvat tien Ebusco 2.2 bussen van 12 meter en tien Ebusco chargers van 100 kW.

Peter Bijvelds, CEO Ebusco: “Het is mooi om te zien dat er wederom een gerenommeerde Duitse partij voor ons kiest. SWEG kiest ervoor om zowel de elektrische bussen alsook de laadinfrastructuur bij een partij uit te vragen en dit sluit volledig bij onze visie aan. Doordat wij zowel bussen als laadinfrastructuur leveren kunnen we de hoge kwaliteit en performance, inclusief hoge up-time van onze bussen, nog beter garanderen. We kijken er naar uit om met onze zero emissie bussen bij te dragen aan verbeterde luchtkwaliteit in de regio Baden-Württemberg.”

Dr. Thilo Grabo, Managing Director SWEG “In onze zoektocht naar volledig elektrische bussen en bijbehorende laadinfrastructuur kwamen wij uit bij Ebusco. Na een zorgvuldig proces bleken de Ebusco bussen met een lage vloer en groot batterijpakket, in combinatie met de Ebusco oplaadinfrastructuur voor ons de ideale oplossing. Met deze investering zetten wij de volgende stap om klimaatvriendelijke mobiliteit de nieuwe standaard te maken.”  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden