Clicky

 
Transport Online - Bloomberg: miljardenbod voor grote warenhuisketen Kohl's

Bloomberg: miljardenbod voor grote warenhuisketen Kohl's

Bloomberg: miljardenbod voor grote warenhuisketen Kohl's
22-01-2022 10:15 | Financieel | auteur ANP

NEW YORK - De grote Amerikaanse warenhuisketen Kohl's heeft een overnamebod ontvangen ter waarde van ongeveer 9 miljard dollar, omgerekend bijna 8 miljard euro, van een groep investeerders. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De op een na grootste warenhuisketen van de Verenigde Staten staat onder druk van activistische aandeelhouders omdat de prestaties zouden tegenvallen en het bedrijf op de beurs zou worden ondergewaardeerd.

Het bod komt van een groep investeerders geleid door Acacia Research, aldus de bronnen. Het bod bedraagt naar verluidt 64 dollar per aandeel in contanten. Dat is 37 procent meer dan de slotkoers van Kohl's op vrijdag op Wall Street. Acacia zou al een belang van minder dan 5 procent hebben in het warenhuisbedrijf. Acacia wordt financieel gesteund door het grote beleggingsfonds Starboard Value.

Onlangs drong de activistische investeerder Macellum Advisors in een brief aan de aandeelhouders van Kohl's aan op veranderingen in het bestuur of een verkoop van de onderneming. Acellum, dat ook bijna 5 procent van het winkelbedrijf bezit, vindt dat de beurskoers van Kohl's veel te laag ligt en dat de keten meer moet doen om de financiële prestaties te verbeteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden