Clicky

 
Transport Online - Schippers Maasveren gaan iedereen gratis over de Maas zetten

Schippers Maasveren gaan iedereen gratis over de Maas zetten

Schippers Maasveren gaan iedereen gratis over de Maas zetten
21-01-2022 22:58 | Algemeen | auteur ANP

LITH - Schippers van de veerponten die over de Maas heen en weer varen tussen Gelderland en Noord-Brabant gaan iedereen vanaf maandag gratis overzetten. Ze hebben al maanden een conflict met hun werkgever stichting De Maasveren over arbeidsvoorwaarden.

Volgens vakbond FNV wil de stichting voor nieuwe medewerkers een nieuwe regeling invoeren met een lager instapsalaris, zonder vaste onregelmatigheidstoeslag en zonder doorbetaling bij ziekte langer dan twee jaar. "De huidige veermannen voeren actie om voor hun nieuwe collega’s op te komen. Ze willen geen tweedeling, maar gelijk werk, gelijk loon", zegt FNV-bestuurder Nuri Alders.

De afgelopen twee weken hebben de veermannen gestaakt. "Met deze nieuwe actie willen de veermannen laten zien dat ze geen conflict hebben met de passagiers, maar met hun werkgever", aldus Alders. Vanaf 26 december heeft de stichting aangegeven dat ze geen loon meer uitbetalen als ze hun acties voortzetten, aldus FNV.

Bij de stichting werken 26 schippers die varen op vijf veerponten. Het gaat om de ponten Appeltern-Megen, Maasbommel-Megen, Alphen-Oijen, Alphen-Lith en Alem-Maren-Kessel. Die liggen grofweg in het gebied tussen Nijmegen en Den Bosch.

Foto's

  • J.Roeland
    MAAS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden