Clicky

 
Transport Online - Amerikaanse zanger Meat Loaf (74) overleden

Amerikaanse zanger Meat Loaf (74) overleden

Amerikaanse zanger Meat Loaf (74) overleden
21-01-2022 15:02 | Showbizz | auteur ANP

DALLAS - De Amerikaanse zanger Meat Loaf is donderdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent laten weten aan entertainmentwebsite Deadline. Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

"We weten hoeveel hij voor veel van jullie betekent en we waarderen alle liefde en steun die we tijdens het rouwen om zo'n inspirerende artiest en mooie man zullen krijgen", laat de familie weten in een verklaring. "Van zijn hart aan jullie zielen: stop nooit met rocken."

De zanger is vooral bekend van zijn album Bat Out of Hell (1977), geproduceerd door de vorig jaar overleden Jim Steinman. De plaat waar hits als Paradise by the Dashboard Light en You Took the Words Right Out of My Mouth op staan is een van de bestverkochte albums ooit. Later had Meat Loaf, die eigenlijk Michael Lee Aday heet, nog hits met nummers als I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That) en I'd Lie for You (And That's the Truth).

Acteur

Meat Loaf werd aanvankelijk bekend als acteur. Zo was hij te zien in The Rocky Horror Picture Show (1975). Ook had hij rollen in films als Fight Club en Wayne's World.

De zanger kampte de laatste jaren met gezondheidsproblemen. Zo werd hij meerdere malen onwel op het podium. In 2016 was Meat Loaf voor het laatst op tournee. Zijn laatste album Braver Than We Are kwam in datzelfde jaar uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden