Clicky

 
Transport Online - KLM gaat vluchten 'proactief' schrappen om hoog ziekteverzuim

KLM gaat vluchten 'proactief' schrappen om hoog ziekteverzuim

KLM gaat vluchten 'proactief' schrappen om hoog ziekteverzuim
20-01-2022 19:56 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat "proactief" vluchten annuleren tussen 7 februari en 13 maart. Aanleiding is het hoge ziekteverzuim onder personeel door coronabesmettingen en quarantaineverplichtingen. Door minder vaak te vliegen hoopt de luchtvaartmaatschappij de druk te verlichten voor vliegend personeel dat wél aan het werk kan.

Een woordvoerster van KLM bevestigt het schrappen van de vluchten door de uitval van personeel na een bericht van de vakbond VNC voor cabinepersoneel. "We begrijpen uiteraard dat passagiers last kunnen hebben van deze uitzonderlijke situatie en vinden dat ook erg vervelend." VNC rept in een bericht op haar site aan leden van "ziekteverzuim op recordhoogte".

KLM kan nog niet zeggen hoeveel vluchten uiteindelijk niet doorgaan. He is ook nog niet bekend op welke bestemmingen de luchtvaartmaatschappij minder zal vliegen. Dat moet nog worden uitgewerkt.

Uitval van personeel door coronabesmettingen of quarantaine wordt een steeds groter probleem voor werkgevers. Supermarkten waarschuwden deze week dat gaten in de roosters zo groot worden dat lege schappen dreigen. De branche wil daarom nog verder versoepelde quarantaineregels voor mensen met cruciale beroepen, zoals supermarktmedewerkers.

De regering versoepelde de quarantaineregels al. Sinds vorige week hoeven mensen die volledig zijn gevaccineerd en minstens een week geleden hun boosterprik hebben gehad niet in quarantaine na contact met een besmet persoon, mits ze zelf geen coronaklachten hebben. Hetzelfde geldt voor mensen die in de afgelopen acht weken besmet zijn geweest met het virus. Het kabinet hoopt zo de druk op sommige sectoren door ziekteverzui

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden