Clicky

 
Transport Online - Verdachte overlijden 4-jarige Dean wordt vervolgd in België

Verdachte overlijden 4-jarige Dean wordt vervolgd in België

Verdachte overlijden 4-jarige Dean wordt vervolgd in België
19-01-2022 19:29 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - De vervolging van de verdachte Dave de K. van de dood van de 4-jarige Dean zal in België plaatsvinden. Dat hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie in België besloten, meldt het OM in Breda.

"Omdat zowel het slachtoffertje, de nabestaanden en de verdachte de Belgische nationaliteit bezitten is een vervolging door de Belgen het meest opportuun", aldus het OM. Het Nederlandse deel van het onderzoek wordt voortgezet en de resultaten daarvan worden aan de Belgen overgedragen. Ook in België wordt verder onderzoek gedaan.

In verband met het verzoek tot overlevering zal de verdachte hiervoor donderdag worden voorgeleid, meldt het OM.

Parkeerplek

Dean werd 12 januari meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. De 34-jarige verdachte De K. was de oppas van het kind.

De moeder van Dean sloeg afgelopen weekend alarm. Maandag werd de verdachte opgepakt in het Utrechtse Meerkerk. In de avonduren werd het lichaam van Dean op aanwijzing van de man ontdekt bij een parkeerplek bij het Zeeuwse werkeiland Neeltje Jans.

Vriendin

Officieel moet nog vastgesteld worden dat het om het kind gaat, maar de politie gaat hier wel vanuit. Een doodsoorzaak is nog niet bekend.

De Nederlandse vriendin van de ontvoerder van de kleuter is bij de onderzoeksrechter in Dendermonde voorgeleid op verdenking van moord en ontvoering, aldus de Belgische media. Het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden