Clicky

 
Transport Online - John de Mol reageert niet op berichten over zijn 'angstcultuur'

John de Mol reageert niet op berichten over zijn 'angstcultuur'

John de Mol reageert niet op berichten over zijn 'angstcultuur'
19-01-2022 12:14 | Binnenland | auteur ANP

John de Mol wil niet reageren op de uitlatingen over de "angstcultuur" die onder zijn personeel zou heersen. Dat laat zijn woordvoerder woensdag desgevraagd aan het ANP weten. In AD stond woensdag een groot verhaal waarin diverse oud-medewerkers kritiek uitten op de manier waarop De Mol zijn bedrijf leidt.

Erik de Zwart, die in meerdere periodes voor de mediatycoon werkte, stelt dat "iedereen bang is" voor De Mol. "Ga je ergens tegenin, dan is het exit voor je. Ik was in mijn tijd drukker met het personeel beschermen dan het leiden van een radiotak. Op het moment dat hij het beter ziet of jou als een bedreiging ziet, dan moet je weg." De Zwart werkte in de jaren tachtig als dj voor De Mol. Tussen 2003 en 2006 was De Zwart radiodirecteur van Talpa Radio International. De radiomaker spreekt van een "manipulatieve, intimiderende manier van leidinggeven".

Volgens De Zwart kwam het vaak voor dat mensen werden uitgescholden op de werkvloer. In de krant bevestigen oud-medewerkers van De Mol de verhalen van De Zwart, maar zij wilden het AD alleen anoniem te woord staan.

The Voice

De Mol ligt onder vuur vanwege beschuldigingen over seksueel wangedrag bij de opnames van het programma The Voice, dat hij bedacht en mede produceert. RTL heeft de uitzendingen stilgelegd en een groot onderzoek ingesteld. Muzikaal leider Jeroen Rietbergen, inmiddels de ex van Linda de Mol, is opgestapt en heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel wangedrag.

De Mol zelf heeft nog niet gereageerd op de affaire. Talpa heeft laten weten gedurende het onderzoek nergens commentaar op te geven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden