Clicky

 
Transport Online - Verplaatsing constructie John S. Thompsonbrug zorgt voor drie afsluitingen in januari

Verplaatsing constructie John S. Thompsonbrug zorgt voor drie afsluitingen in januari

Verplaatsing constructie John S. Thompsonbrug zorgt voor drie afsluitingen in januari
18-01-2022 16:37 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - De zogenoemde slim-fit-coat die wordt gebruikt voor het schilderwerk van de John S. Thompsonbrug in Grave, wordt verplaatst. Daarvoor is de brug 23 januari 2022 afgesloten voor verkeer. Ook in de nacht van 19 op 20 januari en van 26 op 27 januari is de brug afgesloten. Dan wordt een deel van de constructie verplaatst.

Afsluiting 23 januari

Zondag 23 januari 2022 wordt de constructie die gebruikt wordt voor het schilderwerk van de John S. Thompsonbrug in Grave, de slim-fit-Coat, weer verplaatst. De brug is dan van 07.00 tot 17.00 uur afgesloten is voor verkeer. De doorgang over de brug voor de nood- en hulpdiensten is wel gegarandeerd. Fietsers kunnen de brug passeren via het fietspad. De te volgen omleiding wordt ter plaatse met informatieborden aangegeven.

Op vrijdag 21 januari worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De brug is dan wel open voor verkeer maar er is een halve rijbaanafzetting met verkeersregelaars. Met de verplaatsing verhuist de constructie van brugdeel 6 naar brugdeel 7. We stralen dan het staal, verwijderen de oude verflaag en behandelen de aanwezige roestplekken van brugdeel 7.

Nachtafsluitingen 19 en 26 januari

Op woensdag 19 januari en woensdag 26 januari is de brug afgesloten van 23.45 tot 05.00 uur. Dan verplaatsen we het tussenstuk van de slim-fit-coat naar de locatie van de oude aanrijdschades aan brugdeel 8 en 9, aan de Graafse kant. Door dit ’s nachts te doen hebben openbaar vervoer en landbouwverkeer er zo min mogelijk last van. Tijdens de werkzaamheden kunnen hulpdiensten wel gewoon over de brug. Fietsers kunnen onder begeleiding van de aanwezige verkeersregelaars de brug passeren via het fietspad. De te volgen omleiding wordt ter plaatse met informatieborden aangegeven.

Onderhoudswerkzaamheden tot eind 2022

De onderhoudswerkzaamheden die het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) verricht in opdracht van Rijkswaterstaat duren nog tot eind 2022. Steeds als een brugdeel geverfd is, is een afsluiting nodig om de slim-fit-coat naar het volgende brugdeel te verplaatsen. Het schilderen van elk brugdeel duurt steeds zo’n 3 maanden. Als het schilderwerk in 2022 klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument, die nu zijn vervaagd, weer in ere hersteld. Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB in 2022 ook de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug.

Brug zomer 2022 dicht voor vervangen wegdek

In 2022 wordt de brug meerdere weken volledig afgesloten om het wegdek over de gehele lengte te kunnen repareren. De exacte planning kan nog wijzigen maar zoals het er nu naar uit ziet zal deze afsluiting rond de zomervakantie plaatsvinden. Wanneer de uitvoeringsperiode bekend is, brengen we u hiervan op de hoogte. De zomervakantie is het meest waarschijnlijk omdat het in die periode minder druk op de weg is en er geen wegwerkprojecten in de regio voorzien zijn.

Op een nog te bepalen moment wordt ook het fietspad vervangen en tenslotte wordt de slim-fit-coat verwijderd omdat de brug dan naar verwachting helemaal geverfd is. Dat leidt in een weekend tot twee nachten afsluiting voor al het wegverkeer. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden