Clicky

 
Transport Online - Personeel Achmea krijgt 2500 euro klimaatbudget

Personeel Achmea krijgt 2500 euro klimaatbudget

Personeel Achmea krijgt 2500 euro klimaatbudget
18-01-2022 14:04 | Financieel | auteur ANP

ZEIST - Personeel van Achmea krijgt eenmalig netto 2500 euro klimaatbudget. Dit bedrag kunnen zij vanaf 2023 besteden aan producten en diensten die een bijdrage leveren aan verduurzaming en daarmee aan verbetering van het klimaat, staat in de nieuwe cao van het bedrijf. Vakbonden CNV en FNV stemden in met de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de circa 12.000 medewerkers van Achmea, waarmee de cao volgens de verzekeraar definitief is. Vakbond De Unie ging niet akkoord.

Naast het klimaatbudget krijgt personeel van Achmea er per 1 januari dit jaar 3 procent meer loon bij. Volgend jaar volgt nog een loonstap met 1 procent. Ook krijgen medewerkers in 1 januari volgend jaar eenmalig 750 euro bruto uitgekeerd. Verder is er een onbeperkt opleidingsbudget voor medewerkers en voor uitzendkrachten die langer dan drie maanden voor Achmea werken. Ook komt er een uittreedregeling voor medewerkers die binnen drie jaar de AOW-leeftijd bereiken.

De komende periode zal Achmea samen met de vakorganisaties de regeling voor het klimaatbudget en het onbeperkt opleidingsbudget verder uitwerken. De nieuwe cao heeft een looptijd van 2 jaar tot december 2023.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden