Clicky

 
Transport Online - Belgische politie doet huiszoekingen en arrestaties in onderzoek drugstransporten

Belgische politie doet huiszoekingen en arrestaties in onderzoek drugstransporten

Belgische politie doet huiszoekingen en arrestaties in onderzoek drugstransporten
18-01-2022 13:49 | Buitenland | auteur Redactie

ANTWERPEN - De afdeling drugs van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft maandag in opdracht van een onderzoeksrechter veertien huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een groot dossier rond internationale drugstransporten.

Het onderzoek is van start gegaan, toen er op 10 december 2020  twee Nederlandse voertuigen met drie inzittenden werden onderschept op de Antwerpse ring. In één van de voertuigen vond de politie 250 kg cocaïne die verborgen zaten in een industriële reinigingsmachine.

Uit het verdere onderzoek bleek dat de cocaïne afkomstig was van een container die op een frauduleuze manier uit de Antwerpse haven werd gestolen. De container werd eerst naar een loods in Temse gebracht. Daar werd de cocaïne overgeladen naar de reinigingsmachine. Op het moment van onderschepping was de lading cocaïne op weg naar Nederland.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers. Ook in dit dossier konden de speurders mede dankzij de informatie uit Sky een beter beeld krijgen van de organisatie.

In totaal konden tijdens huiszoekingen in Berchem, Deurne, Hoboken, Grobbendonk, Rumst, Damme en Wilrijk vijf verdachten worden gearresteerd die in leeftijd variëren tussen de 25 en 48 jaar.

Onder de verdachten bevonden zich ook twee havenarbeiders, werkzaam in de Waaslandhaven. Tien verdachten zijn op de vlucht en zullen internationaal geseind worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden