Clicky

 
Transport Online - Dichte mist in westen van het land, lokaal glad

Dichte mist in westen van het land, lokaal glad

Dichte mist in westen van het land, lokaal glad
18-01-2022 09:03 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HILVERSUM - In de westelijke helft van het land komt dinsdagochtend (dichte) mist voor. Voor Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en het westelijk waddengebied heeft het KNMI code geel uitgegeven wegens plaatselijke mist. Het zicht is minder dan 200 meter, waardoor verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden.

Volgens Weer.nl is vooral in Utrecht de mist dicht. Op het officiële weerstation Cabauw is het zicht slechts 75 meter, in de omgeving van Hilversum was het zicht rond de 50 meter. In de ochtend kan de mist zich nog naar het oosten uitbreiden. In de middag wordt het zicht beter, maar het kan tot diep in de middag duren voordat de mist overal is verdwenen.

Weer.nl waarschuwt ook voor gladde wegen. In de Randstad komt in de ochtend regionaal gladheid voor door rijpvorming. Vooral op bruggen kan het zeer glad zijn. Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag ontstaat in het zuiden weer dichte mist, maar gladheid wordt dan niet verwacht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden