Clicky

 
Transport Online - 4-jarige vermiste Dean dood gevonden in Zeeland

4-jarige vermiste Dean dood gevonden in Zeeland

4-jarige vermiste Dean dood gevonden in Zeeland
17-01-2022 23:06 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 23:14 uur] Het lichaam van het vermiste Belgische jongetje Dean is maandagavond rond 22.00 uur gevonden bij Neeltje Jans in Zeeland. Dat meldde de politie via Twitter. In een later bericht laat de politie weten dat in de zoektocht naar Dean een levenloos lichaam van een kind is gevonden, maar dat onderzoek nog moet uitwijzen of het gaat om het vermiste jongetje. "De politie houdt hier sterk rekening mee", aldus het bericht.

Eerder werd maandag een 34-jarige Belg aangehouden, die het jongetje had meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. De man werd gearresteerd in het dorp Meerkerk in de provincie Utrecht. Volgens Belgische media was de man een oppas van het kind.

De aangehouden man verdween woensdag 12 januari met het jongetje. Afgelopen weekend had de moeder het kind als vermist opgegeven, aldus persbureau Belga. Ze vertelde dat de man die op haar kind paste al een aantal dagen niet te bereiken was.

Sinds maandagmiddag werd er rekening mee gehouden dat het tweetal waarschijnlijk in het zuiden van Nederland zou zijn. De auto van de man, een grijze Peugeot, werd gevonden bij een bedrijf in Gorinchem in Zuid-Holland. Voor het jongetje werd maandagavond een Amber Alert uitgegeven. Tijdens de zoektocht werd onder meer een politiehelikopter ingezet.

De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor "feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt" van een peuter van twee jaar, meldde het Oost-Vlaamse parket aan Belga. "De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018", aldus het parket.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden