Clicky

 
Transport Online - Containervervoerder Maersk schroeft winstverwachting verder op

Containervervoerder Maersk schroeft winstverwachting verder op

Containervervoerder Maersk schroeft winstverwachting verder op
17-01-2022 14:34 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

KOPENHAGEN - De Deense rederij A.P. Møller - Maersk profiteert nog sterker van de grote vraag naar zeecontainers en de hard gestegen vervoerstarieven in het zeevrachtvervoer dan het bedrijf eerder hard gedacht. Maersk, een van de grootste containervervoerders ter wereld, krikt zijn winstverwachting daarom nog verder op.

Het concern denkt dat het bedrijfsresultaat over heel 2021 nu zal uitkomen op 24 miljard dollar, omgerekend 21 miljard euro. In november ging het bedrijf nog uit van een winst tussen de 22 miljard en 23 miljard dollar. Daarvoor werd de winstprognose ook al opgevoerd. Maersk komt op 9 februari met volledige jaarcijfers.

Maersk vervoert één op de vijf containers wereldwijd. Door het sterke economische herstel van de coronacrisis en de grote vraag naar consumentengoederen nam de behoefte aan zeecontainers sterk toe, terwijl het aanbod beperkt is. Er zijn zelfs tekorten aan containers. Maersk spreekt dan ook van een aanhoudende "uitzonderlijke marktsituatie" waardoor de tarieven verder oplopen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions