Clicky

 
Transport Online - Linda de Mol verbreekt relatie met Jeroen Rietbergen en legt al haar werkzaamheden voorlopig neer

Linda de Mol verbreekt relatie met Jeroen Rietbergen en legt al haar werkzaamheden voorlopig neer

Linda de Mol verbreekt relatie met Jeroen Rietbergen en legt al haar werkzaamheden voorlopig neer
17-01-2022 12:02 | Showbizz | auteur ANP

NAARDEN - Linda de Mol heeft haar relatie met Jeroen Rietbergen verbroken en legt haar werkzaamheden voorlopig neer. "Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie", schrijft ze in een verklaring op de website van haar tijdschrift LINDA..

"Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet", vervolgt De Mol haar verklaring, die ook schrijft dat Rietbergen inmiddels niet meer bij haar woont. De televisiemaker vraagt iedereen om haar gezin met rust te laten.

Zaterdag werd bekend dat het programma The Voice of Holland, waar Rietbergen bandleider is, is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Rietbergen gaf toe dat hij in het verleden seksuele relaties met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma.

Onafhankelijk onderzoek

De Mol bedankt iedereen voor de "begripvolle berichtjes en appjes" die ze heeft ontvangen. "Dat is het enige dat een beetje troost biedt als je hart gebroken is." De Mol en Rietbergen hadden sinds 2007 een relatie.

RTL en producent ITV hebben een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. In het programma BOOS van Tim Hofman wordt het onderwerp donderdag uitgebreid behandeld. Daarin komt ook The Voice-coach Ali B aan bod. Tegen hem is afgelopen dinsdag aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat. Het Openbaar Ministerie moet de aangifte tegen Ali B beoordelen en beslist daarna of er een onderzoek gaat komen. Hoelang dit duurt, kan een woordvoerder van het OM niet voorspellen. Er zijn niet meer aangiftes binnengekomen tegen de 40-jarige rapper. Hij ontkent alle aantijgingen.

Dubbel gevoel

Zijn collega-coach Anouk maakte zondag bekend niet meer terug te keren bij het programma.

Presentator Johnny de Mol, een neef van Linda, zei maandag in het programma Goedemorgen 100% NL show op 100% NL dat er "veel emotie" is in de familie. Hij vindt het een "dubbel gevoel" dat hij maandag in zijn talkshow HLF8 zal moeten praten over de kwestie. "Maar ja we zijn een talkshow en dan móet je het er over hebben", aldus de presentator. De Mol kwam afgelopen weekeinde terug van vakantie en is direct bij Linda langs geweest. "Uiteraard bespreek je dat met elkaar", zegt hij.

Tegen Marco Borsato, voormalig coach bij The Voice, is afgelopen december aangifte gedaan wegens vermeende onzedelijke betastingen. Daar is nog geen update over te melden, laat de woordvoerder van het OM weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden