Clicky


Vrouw overleden na steekpartij in Abbenbroek

Vrouw overleden na steekpartij in Abbenbroek
17-01-2022 11:08 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ABBENBROEK - [update 16:17 uur] Maandagochtend 17 januari is er een vrouw op de Schoolstraat in Abbenbroek neergestoken. Hulpdiensten konden haar helaas niet meer redden. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. Korte tijd later heeft de vermoedelijke dader geprobeerd zich van het leven te beroven op de Hartelbrug.

Vanmorgen om 9.30 uur kwam de melding van het steekincident binnen. Politie en ambulance hebben alles op alles gezet om het leven van de 30-jarige vrouw uit Abbenbroek te redden. Reanimatie mocht helaas niet meer baten. De politie startte samen met de Forensische Opsporing meteen een onderzoek.

Korte tijd later heeft de vermoedelijke dader (33 jaar) zichzelf vervolgens van het leven willen beroven op de Hartelbrug. De A15 is tijdelijk afgesloten geweest. Ook daar hebben de hulpdiensten meteen hulp verleend en de man zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij is aangehouden.

Het incident vond waarschijnlijk plaats in de relationele sfeer. Een minderjarig meisje was in de woning aanwezig. Zij raakte niet gewond. Ze is opgevangen en krijgt de juiste hulp.