Clicky


FNV schort staking Heineken op, maandagmiddag eerst weer overleg

FNV schort staking Heineken op, maandagmiddag eerst weer overleg
16-01-2022 16:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De FNV heeft de aangekondigde staking bij Heineken opgeschort tot dinsdag 18 januari 15.00 uur. De vakbond gaat in op een uitnodiging van het bierconcern om het overleg te hervatten over de nieuwe cao voor de 1.250 mensen die werken in de brouwerijen (Den Bosch, Zoeterwoude, Wijlre) en bij frisdrankproducent Vrumona (Bunnik). Zij gaan maandag aan het einde van de middag weer met elkaar om tafel.

Niels Suijker, bestuurder FNV Voedingsindustrie: "Onder druk van onze acties heeft Heineken zijn slechte eindbod gelukkig ingetrokken en gevraagd of wij verder met hen willen praten. Dat is een goede eerste stap. Wij zien voldoende aanleiding om weer met de directie in gesprek te gaan en hen de kans te geven om er met ons uit te komen."

Met 24 uur opgeschoven

De vakbond kondigde vrijdag tijdens de eerste staking in ruim 25 jaar al aan dat de werknemers maandag om 15.00 uur opnieuw het werk zouden neerleggen, tot en met donderdag 15.00 uur. Deze acties zijn nu met 24 uur opgeschoven.

Hopen op acceptabele uitkomst

Suijker: "Wij hopen dat onze gesprekken morgen tot een acceptabele uitkomst leiden voor de werknemers. Dan gaat de staking uiteraard niet meer door. Maar als het overleg onverhoopt niet genoeg oplevert, dan gaan we dinsdag alsnog staken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions