Clicky

 
Transport Online - KHN: meer protestacties horeca zullen volgen

KHN: meer protestacties horeca zullen volgen

KHN: meer protestacties horeca zullen volgen
15-01-2022 23:54 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - De protestacties in de horeca van zaterdag zijn zeker niet de laatste. Dat zei Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland, tegen Nieuwsuur. "Er zullen in de komende dagen zeker meer acties volgen."

De directeur noemde het in de actualiteitenrubriek hartverwarmend te zien hoe de opening van de horeca door veel burgemeesters en het publiek wordt omarmd. "Dat laat ook zien dat het kan, zo hoort het straatbeeld er ook uit te zien." Als het volgens hem "zo levensgevaarlijk" was om cafés en restaurants te openen dan zouden burgemeesters het ook niet toestaan.

Volgens Beljaarts is het nu aan het kabinet om "niet tien dagen te wachten om bekend te maken wat er met de horeca, cultuur en evenementen gaat gebeuren, maar om snel en eerder dit signaal ter harte te nemen".

Door heel Nederland openden cafés en restaurants zaterdag de deuren uit protest tegen de voortdurende sluiting van de horecasector. In veel steden gebeurde dat met toestemming van de gemeente, maar bijvoorbeeld in Utrecht werd gehandhaafd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden