Clicky

 
Transport Online - Dovenschap niet blij met nieuwe vorm persconferentie

Dovenschap niet blij met nieuwe vorm persconferentie

Dovenschap niet blij met nieuwe vorm persconferentie
15-01-2022 20:06 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het Dovenschap is niet blij met de nieuwe vorm waarin vrijdagavond de coronapersconferentie werd gehouden. De doventolk was dit keer "in een postzegel" rechtsonder in het beeld te zien in plaats van zoals eerder tussen de premier en de minister van Volksgezondheid in. Daardoor konden veel dove mensen de gebarentolk in deze nieuwe opzet niet volgen, meent de belangenorganisatie.

Ze baseert zich op "diverse reacties uit de verschillende lagen van de Dovengemeenschap". De tolk is volgens de organisatie te klein weergegeven om details, zoals mimiek en houding, te kunnen zien. Daardoor wordt "essentiële informatie niet of nauwelijks meegegeven". Ook is met de nieuwe opzet niet te zien wie wanneer praat, waardoor de bron van de informatie onduidelijk is.

Nog een manco is dat de ondertiteling overlapt met 'de postzegel', waardoor de doventolk minder goed te zien is. Dit vraagt extra inspanning om de tolk te kunnen volgen, iets dat "niet de bedoeling is in een crisissituatie waarbij het essentieel is dat alle informatie duidelijk wordt weergegeven voor dove mensen".

Het Dovenschap zegt vooraf door de overheid niet geconsulteerd te zijn over de veranderingen. De organisatie wil samen met partners bekijken wat er nodig is om dit soort ontwikkelingen in crisissituaties te voorkomen en te verbeteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden