Clicky

 
Transport Online - KHN-voorzitter: kabinet komt zijn afspraken niet na

KHN-voorzitter: kabinet komt zijn afspraken niet na

KHN-voorzitter: kabinet komt zijn afspraken niet na
14-01-2022 20:40 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - In het hele land zullen horecaclusters beslissen hun kroegen en restaurants open te gooien. Die verwachting sprak voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) Robèr Willemsen uit na afloop van de coronapersconferentie van het kabinet. Hij verwijt het kabinet dat het zich niet aan de afspraken houdt. "Dit is frustrerend."

Winkels mogen vanaf zaterdag weer mensen toelaten, terwijl er voor de horeca geen ruimte is. Volgens Willemsen is het goed dat de winkels weer open mogen. Maar de reden is volgens hem dat controleren van het winkelen op afspraak niet te handhaven is. "Daarbij is afgesproken om de ruimte eerlijk te verdelen. Dat gebeurt dus niet. Het kabinet komt zijn afspraken niet na."

Willemsen noemt het verhaal van minister president Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers slap. "Pas over tien dagen gaat het kabinet kijken of er wellicht iets mogelijk is. Dat noem ik geen perspectief."

Kou

Volgens Willems zullen ondernemers in het hele land hun zaken open gaan gooien nu ze weer in de kou staan. "Ik roep niemand op om de zaak open te gooien. Maar ik hou ook niemand tegen."

Ondertussen is KHN ook een petitie gestart om direct ook versoepelingen voor de horeca mogelijk te maken. De organisatie roept ondernemers, medewerkers en gasten op deze massaal te ondertekenen. De petitie wordt 20 januari aangeboden aan de Tweede Kamer.

KHN meent verder dat het kabinet vanuit een "ivoren toren" regeert. "Gevoel hebben voor wat er in de maatschappij en met ondernemers gebeurt, is essentieel voor draagvlak", aldus de organisatie. Een nog langere sluiting is volgens de organisatie onrechtvaardig en onnodig.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions