Clicky

 
Transport Online - Wat betekenen de versoepelingen en (nieuwe) maatregelen voor de transportsector?

Wat betekenen de versoepelingen en (nieuwe) maatregelen voor de transportsector?

Wat betekenen de versoepelingen en (nieuwe) maatregelen voor de transportsector?
14-01-2022 20:12 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - Tijdens de persconferentie van 19:00 uur hebben premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid versoepelingen aangekondigd. Vanaf zaterdag 15 januari 2022 zullen deze versoepelingen ingaan. De maatregelen gelden tot en met dinsdag 25 januari aanstaande. Dan vindt er een nieuw weegmoment plaats. Wat betekent dit voor de transportsector? TLN zette alles overzichtelijk voor je op een rij. TLN staat in nauw contact met de verantwoordelijke ministeries, mochten er wijzigingen zijn dan zullen wij dit artikel aanvullen. Je kunt naturlijk ook altijd het Corona-Liveblog van TLN volgen.

Quarantaineregels

Door de versoepelingen verwacht het kabinet een stijgend aantal coronabesmettingen. Met de huidige quarantainemaatregelen zouden hierdoor veel mensen niet naar hun werk kunnen. Het kabinet versoepelt daarom de quarantaineregels. Mensen die een boosterprik hebben gehad of kort geleden een coronabesmetting hebben doorgemaakt hoeven niet in quarantaine na contact met een besmet persoon. Na vijf dagen moet er wel een PCR-test worden afgenomen. Bij een positieve uitslag moet deze persoon in quarantaine. Het is aan ons nog niet bevestigd hoe ‘kort geleden’ moet worden geïnterpreteerd. Daarover berichten wij zo snel mogelijk via dit liveblog.

Mondkapjes

Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Overal waar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, adviseert het kabinet een mondkapje te dragen. Dat geldt ook voor de werkvloer waar geen afstand gehouden kan worden en bij verplaatsingen. Het dragen van wegwerpmondkapjes wordt geadviseerd. Stoffen of zelfgemaakte mondkapjes dragen wordt afgeraden.

Steunmaatregelen

Tijdens de persconferentie is aangekondigd dat de coronasteun voor ondernemers in getroffen sectoren wordt verlengd.

Opleidingen en examens

Rijexamens en rijlessen mogen doorgaan zonder eindtijd, dus ook na 17:00 uur. Theorie-examens mogen doorgaan. Theorielessen noodzakelijk voor de uitoefening van beroep en/of bedrijf mogen doorgaan. Bij het geven van rijles mogen maximaal 2 personen in het voertuig aanwezig zijn, tenzij een derde persoon noodzakelijk is voor de uitoefening van het beroep.

Autodealers en garages

Autodealers vallen onder niet-essentiële winkels en mogen dus open. De openingstijden zijn tussen 05:00 uur en 17:00 uur. Garages mogen open blijven, hiervoor blijven de regels hetzelfde.

Voorzieningen onderweg

Voor de voorzieningen onderweg blijven de regels hetzelfde. Tankstations en shops mogen open blijven na 17:00 uur. De horeca in tankstations langs het hoofdwegennet is alleen open voor beroepschauffeurs. Voor de horeca in tankstations aan het onderliggend wegennet geldt dat zij dicht moeten. Wel mag hier eten worden afgehaald.

Wegrestaurants behorend bij het hoofdwegennet mogen tijdens hun normale openingstijden alleen open zijn voor beroepschauffeurs. Dit dient aangetoond te worden. Het is nog niet duidelijk hoe dit aangetoond dient te worden. Het afhalen van maaltijden blijft wel mogelijk bij alle wegrestaurants.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions