Clicky

 
Transport Online - Ernstig verwaarloosde koeien aangetroffen in Noord-Holland

Ernstig verwaarloosde koeien aangetroffen in Noord-Holland

Ernstig verwaarloosde koeien aangetroffen in Noord-Holland
14-01-2022 16:46 | Misdaad | auteur Redactie

NOORD-HOLLAND - De NVWA en de dierenpolitie hebben donderdag tijdens een gezamenlijke actie zeven koeien in bewaring genomen. De situatie waarin deze dieren verkeerden was zeer slecht, meldt de politie vrijdag.

Toen de dierenpolitie en de NVWA donderdagochtend op een adres in Noord-Holland op het terrein de controle wilden uitvoeren, dachten de aanwezige mensen op het terrein dat zij hen de toegang konden weigeren. Overheidsdiensten mogen op basis van de Wet Dieren alle plaatsen betreden. De inspecteurs van de NVWA en de politie zijn het terrein opgegaan en troffen hier een aantal dieren aan die ernstig verwaarloosd waren.

Op het terrein werd geconstateerd dat de leefomstandigheden van de dieren ernstig te wensen overliet. Vele dieren stonden tot aan de knieën in de uitwerpselen en/of de modder en er was geen tot weinig voer en water beschikbaar.

Drie koeien waren ernstig verzwakt en/of ziek en een van hen lag tussen de kadavers in. Omdat de drie koeien er zo slecht aan toe waren, moest de dierenarts ze ter plekke laten inslapen. Tussen de levende koeien werden zes kadavers van koeien aangetroffen.

Zeven koeien werden in bewaring genomen door de NVWA. Zij zijn door de dierenarts onderzocht, bleken ernstig verzwakt en werden overgebracht naar een adres waar zij de verzorging krijgen, die ze hard nodig hebben.

De NVWA en de politie hebben meerdere processen-verbaal opgemaakt tegen de eigenaren van deze dieren; het onthouden van de nodige zorg aan dieren is een misdrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden